Wonen

Hoe werkt een magnetische waterontharder en waarom is het een goede keuze?

Hoe werkt een magnetische waterontharder en waarom is het een goede keuze?

Een magnetische waterontharder, we hebben er vast allemaal ooit wel eens van gehoord maar wat is het nu precies, hoe werkt het en hoeveel kost het? Allemaal goede vragen die wij in deze blog gaan behandelen. In deze blog gaan we kijken naar de volgende 6 punten:

 1. Wat is een magnetische waterontharder?
 2. Hoe werkt een magnetische waterontharder?
 3. De voordelen van een magnetische waterontharder:
  • Vermindering van kalkaanslag
  • Verlaging van onderhouds- en reparatiekosten
  • Verbetering van de waterkwaliteit
  • Milieuvriendelijker alternatief
 4. Hoe kies je de juiste magnetische waterontharder?
 5. Conclusie: Is een magnetische waterontharder geschikt voor jou?

1. Wat is een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder is een apparaat dat gebruikt wordt om de hardheid van het water te verminderen. In tegenstelling tot traditionele waterontharders, die werken met behulp van chemische stoffen of filters, werkt een magnetische waterontharder door middel van magnetisme.

2. Hoe werkt een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder werkt door het plaatsen van magneten rond de waterleidingen. Wanneer het water door de magneten stroomt, wordt het blootgesteld aan een magnetisch veld dat de mineralen in het water afbreekt en hun accumulatie op oppervlakken zoals kranen, douchekoppen en glazen voorkomt.

3. De voordelen van een magnetische waterontharder:

 • Vermindering van kalkaanslag: Door het afbreken van mineralen in het water kan een magnetische waterontharder helpen om kalkaanslag te verminderen, waardoor huishoudelijke apparaten efficiënter werken en langer meegaan.
 • Verlaging van onderhouds- en reparatiekosten: Omdat er minder schade aan apparaten optreedt als gevolg van kalkaanslag, kan een magnetische waterontharder helpen om de kosten voor onderhoud en reparatie te verlagen.
 • Verbetering van de waterkwaliteit: Door het verminderen van mineralen zoals calcium en magnesium kan het water zachter worden, wat leidt tot een betere smaak en een betere textuur bij het koken en het maken van dranken.
 • Milieuvriendelijker alternatief: Een magnetische waterontharder kan ook milieuvriendelijker zijn dan traditionele waterontharders, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën of filters.

4. Hoe kies je de juiste magnetische waterontharder?

Als u overweegt om een ​​magnetische waterontharder aan te schaffen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden, zoals de grootte van uw huishouden en de waterhardheid in uw regio. Een magnetische waterontharder heeft u al vanaf een paar tientjes en kan gemakkelijk zelf geïnstalleerd worden.

Vooral de magnetische kracht is belangrijk bij een magnetische waterontharder. De Ease Electronicz krachtige waterontharder heeft maar liefst een kracht van 15.000 Gauss.  

Je bestelt de krachtige waterontharder gemakkelijk hier voor slechts 44,99.

Volgende lezen

Tips voor optimaal gebruik hygrometer

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gratis verzending

Op alle orders vanaf €50,- euro binnen Nederland!

24/7 klantenservice

24/7 bereikbaar op whatsapp, mail of chatten.

30 dagen retour

Je kunt altijd binnen 30 dagen retourneren.